Oppdag Engineerium, Fornebus eget vitensenter

Vet du hvordan man finner olje langt under havets bunn eller hvordan vannkraft produseres?

For de historieinteresserte kan det være spennende å utforske Kværner og Aker-selskapenes historie gjennom de siste 175 årene. Både vaffeljern, vannkraft og store skip har vært sentrale produkter lenge før olje- og gassbransjen ble bærebjelken i virksomheten.

Dagens teknologi er også representert, både nyskapende gassteknologi og modeller av gigantiske plattformer kan kikkes nærmere på i Engineeriums utstilling.

I det siste har det blitt populært å ferie barnebursdager på Engineerium. Har du ikke plass til hele klassen hjemme, er det enkelt for de voksne og gøy for barna med stort langbord og morsomme konkurranser i utstillingen.

Hvem kan få solcelleflyet til å fly lengst? Kan du konstruere fremtidens oljeplattform i Lego, eller knuse resten av familien i quiz? Det bør du sette av en søndags formiddag til å finne ut.

På hverdager er det også mye liv på Engineerium. Da fylles lokalene av skoleklasser som spiller læringsspillet Engineering Challenge eller gjør oppgaver i utstillingen, og av bedrifter som vil ha en kreativ og teknologisk ramme rundt møter og teambuilding.

Tall og fakta

Kjøreavstand til Oslo

10 km

Barnehager

6

Skoler

2

Innbyggere

7 500

Arbeidsplasser

22 000

Kollektivruter buss

24, 28, 31, 31E, 255, 270

Vis i kartet

Badesteder

Barnehager

Boligområder

Butikker og shopping

Bysykkel

Hotell & konferanse

Kultur

Naturreservat

Næringsliv

Park

Parkering

Resturanter

Skoler

Sportsfasiliteter