Litt av alt hos Punkt.

Det innovative byutviklingsprosjektet til OBOS byr på spennende smaker, kultur og lek og moro - en fantastisk møteplass midt i hjertet av Fornebu.

Du har kanskje lagt merke til de funkis-aktige boksene på Forneburingen? Disse byggene består av 60 containere som er stablet sammen til fem bygninger og utgjør møtestedet Punkt. Her finner du Fornebupiloten, Felleskjøpet Utehagesenter, Bytteboden og de to nyeste tilskuddene: Lufthaven og Fersken Frukt & Grønt.

– Bakgrunnen for å åpne Fersken og Lufthaven er å tilføre Fornebu noe nytt. Vi ønsker å skape nok et tilbud som er med på å komplementere de andre tilbudene, og det er med tanke på langsiktig etablering, sier Rolf Solvik-Nilssen som er byutvikler i OBOS.

Mange tilbud hos Punkt.

Han forteller videre at de ønsker å skape en beliggenhet med Punkt., og at møteplassen skal være en slags forløper til bylivet på Fornebu. Hvilke typer tilbud som finnes i containerparken er det innbyggerne på Fornebu som bestemmer.

– Vi har for eksempel fått mange innspill på at det mangler en innvandrerbutikk på Fornebu, og de innspillene ønsker vi å lytte til. På denne måten kan vi være enda mer spesifikke når vi er ute å leter etter disse menneske som skal være med på å møte etterspørselen, forteller Rolf.

Ny frukt- og grønnsaksbutikk, Fersken. Her med innehaver Mehrdad og datteren.

Frukt & Grønt på Fornebu

En av ildsjelene som holder til på Punkt., er Mehrdad Kaghazian fra Iran, som 17. mai åpnet frukt- og grønnsaksbutikken Fersken. Sammen med kona Mojgan, tilbyr de varer som ikke finnes i de store kjedene, som for eksempel Kiwi og Meny.

– Vi tilbyr en blanding av varer fra andre matkulturer, organiske og eksotiske varer og selvfølgelig litt norske varer, forteller Mehrdad.

Folkets ønske om et slikt konsept og behovet for søndagsåpent, var det som fikk paret til å åpne Fersken. De er også fornøyd med beliggenheten i OBOS sine lokaler, og forteller at det er bra med parkeringsplasser og et fint sted som er godt synlig.

Ta turen innom for mye gode råvarer og delikatesser – perfekt mat og tilbehør i sommer!

Eksotiske varer som ikke finnes i hyllene hos de store kjedene.
Kun det beste av frukt og grønt hos Fersken.

Tall og fakta

Kjøreavstand til Oslo

10 km

Barnehager

6

Skoler

2

Innbyggere

7 500

Arbeidsplasser

22 000

Kollektivruter buss

24, 28, 31, 31E, 255, 270

Vis i kartet

Badesteder

Barnehager

Boligområder

Butikker og shopping

Bysykkel

Hotell & konferanse

Kultur

Naturreservat

Næringsliv

Park

Parkering

Resturanter

Skoler

Sportsfasiliteter